Atelierul de lucru I2S2-EDF
Fondul European de Apărare – Concepție, mecanisme, instrumente

Vă invităm la o dezbatere școală referitoare la reperele conceptuale, mecanismele de lucru și instrumentele dedicate Fondului European de Apărare (EDF), cea mai recentă inițiativă a Comisiei Europene din domeniul apărării și securității comune cu privire la finanțarea din fonduri comune a activităților de cercetare, dezvoltare și achiziție de tehnică și echipamente destinate apărării.

I2S2-EDF se adresează managerilor și specialiștilor din industria de apărare, specialiștilor din instituțiile statului care operează în domeniile apărării, afacerilor europene, fondurilor europene, precum și entităților de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică cu aplicații în domeniul apărării.

Cu un buget de peste 13 miliarde de euro, EDF urmărește stimularea cooperării dintre statele membre pentru cercetarea, dezvoltarea și achiziția în comun de tehnică, echipamente și tehnologii militare. Sunt eligibile numai proiectele de tip partenerial, care implică colaborarea a cel puțin 3 participanți din cel puțin 3 state membre. Lansarea fazei de implementare a ferestrei capabilități va avea loc în data de 1 ianuarie 2019.

Datele de contact unde se organizeaza:

Splaiul Unirii 176, București
(In Sala 39, la parter - Univeristatea Crestina "Dimitrie Cantemir")
Telefon de contact pentru organizare:
Mihaela Badanace: 0773 922 979
Inscrieri la adresa: office@tid-group.us

COORDONATORI

Image

NICULAE IANCU

Este specialist în domeniul securității naționale. A activat în domeniul cooperării militare internaționale și al planificării strategice, având o expertiză relevantă în ceea ce privește NATO, operațiile militare multinaționale, planificarea integrată şi politicile publice în sfera securității, apărării și intelligence.

Image

GHEORGHE TIBIL

Este absolvent al Colegiului European de Securitate şi Apărare, cu o vastă experienţă în structurile naţionale şi de reprezentare la NATO şi UE. Posedă o expertiză avansată în domeniile politicii de apărare, securităţii europene şi al planificării şi dezvoltării capabilităţilor în context NATO şi UE (Agenţia Europeană de Apărare.

AGENDA

– Ce reprezintă Fondul European de Apărare
– Structura Fondului European de Apărare: fereastra cercetare și fereastra capabilități
– Mecanismele de guvernare ale Fondului European de Apărare
– Criteriile de eligibilitate pentru accesarea de fonduri
– Ce reprezintă Programul European de Dezvoltare Industrială în Domeniul Apărării (EDIDP)
– Mecanismele de funcționare ale EDIDP
– Consultanța UE pentru faza de producție a produselor dezvoltate prin EDF
– Direcții de urmat în accesarea de fonduri din cadrul EDF

PRET

Taxa de participare

LEI400 TVA inclus
  • Taxa de participare include tratații pe timpul pauzelor și materialele programului.

LOCATIE